3 måder hvor på man kan anskaffe sig en bil

Hver dag kører tusindvis af danskere fra en lokation til en anden vha. deres bil. Uden køretøjet ville mange mennesker ikke kunne få arbejdet til at hænge sammen med hverdagen. Er du på tide, at du selv får fingrene i en bil? Hvis svaret er ”ja”, skal du vide, at der findes mere end bare én metode til at anskaffe sig en bil. I denne artikel ser vi nærmere på 3 af dem.

Køb af bil

Den første måde er den, de fleste vil tænke på som værende deres optimale valg: at købe en bil. Her betaler du selv for køretøjet og alt der hører med. Dvs. forsikring, afgifter, brændstof osv. Det gode ved denne investering er, at du kan beholde bilen, så længe du ønsker, og hvis du vil sælge den, kan du meget nemt også gøre det. Permanent køb af bilen giver dig også mulighed for, at du kan vælge præcis din favorit, så om du går til en Kia Ceed-forhandler eller ser efter brugte biler, er helt op til dig.

Leje af bil

Vælger du at leje en bil, har du den kun i en kort periode f.eks. et par dage, 24 timer eller mindre. Som det nok kan læses, er denne form for anskaffelse af bil kun ideel, hvis man ikke har behov for den permanent. Det smarte ved at leje bilen er, at man kun skal betale udlejningsprisen, som ofte er lav. Til gengæld er det ikke altid optimalt at leje en bil – hvis du inden for korte perioder hele tiden lejer en bil, kan det formentlig i sidste ende bedre svare sig at købe eller at lease den.

Leasing af bil

Leasing. Hvad betyder det? Man kan på nogle punkter godt sammenligne det ”at lease en bil” med det ”at leje en bil”. Når du leaser en bil, tilhører den ikke dig som sådan. Du betaler et bevidst beløb om måneden, som gør, at du kan have bilen stående derhjemme og bruge den, når end det passer dig. Leasingen kan sørge for, at du ikke skal betale for reparation af bilen og varer som regel i 3 år.