3 tips til dig, der søgemaskineoptimerer

Skal du til at søgemaskineoptimere, kan der være nok at tage fat om, hvad end du arbejder på dit eget website eller på vegne af en virksomhed. Uanset hvor du arbejder med SEO, er du næppe i tvivl om, hvorfor du gør det. Gode placeringer i søgemaskinen er afgørende for, om du når ud til din målgruppe på de rette søgeord – og dermed om din virksomhed bliver set.

Her følger 3 områder, du bør have styr på, hvis du gerne vil gøre dig gældende i søgemaskinen.

Titel og metabeskrivelser

De fleste hjemmesider eller webshops er i dag udstyret med mulighed for at indtaste disse metadata. Og heldigvis for det – de er nemlig yderst vigtige for både søgemaskinens forståelse for dit website og brugerens motivation til at besøge det.

Du kender måske ikke begreberne, men alligevel kender du dem garanteret af udseende fra søgemaskinens resultatoversigt. Her er det sidetitlen det blå klikbare link øverst, mens metabeskrivelsen er den beskrivende tekst under.

En god sidetitel er på 55-60 tegn inkl. mellemrum, starter typisk med det vigtigste søgeord og præsenterer præcist indholdet på siden.

Det er vigtigt, at søgemaskinen finder det vigtigste søgeord i dette område, da den bruger titlen som en nøgleindikator for, hvad siden omhandler – altså hvilken type søgninger siden er aktuel inden for.

Din metabeskrivelse skal gerne være omkring 140-150 tegn inkl. mellemrum. Dette område tildeles ikke samme vægt af søgemaskinen, men til gengæld har din annoncetekst stor indflydelse på, om du kan tiltrække brugere – og får du brugere til siden (og bliver de der), er det et signal til søgemaskinen om relevans.

Husk at beskrivelsen ikke må oversælge. I så fald forlader dine besøgende muligvis din side lynhurtigt, og det sender negative signaler til Google! Skriv derfor troværdigt og efterlad brugeren med en klar forventning om, hvad han finder på siden.

Øvrigt indhold

I dag kalder man også indhold for content – særligt i relation til den berømte SEO-sætning ”Content is the king”. Med dette menes der ganske enkelt, at godt indhold er hemmeligheden bag topplaceringer. Selvom det måske ikke er hele tilfældet, er det et postulat med en vis sandhed.

Kvalitetsindhold (læs: kvalitet, ikke kvantitet) giver brugeren et fyldestgørende svar på sin søgning ved at komme hele vejen rundt om et emne.

Det giver god mening, da brugeren så også engagerer sig i dit indhold og opholder sig længere tid på siden – hvilket som tidligere nævnt sender positive signaler om relevans. Søger brugeren efter nye løbesko, kan det med andre ord være en fordel at hjælpe på alle måder. Fortæl f.eks. om forventede skostørrelser i en tabel eller omregner, forklar om forskellene på løbestil og dertil egnede løbesko, giv gode råd til pleje af skoen og meget mere. På den måde får brugeren en masse værdi fra dit website.

Læg dertil at dit grundige indhold positionerer dig som en troværdig ekspert, så har du tilmed også bedre mulighed for et salg.

NB! Husk at indholdet stadig skal indeholde din vigtigste søgeord i overskrift og anvendt igennem indholdet.

Hastighed

Hastighed spiller fortsat en stor rolle for SEO. Umiddelbart kan det være svært at sætte spørgsmålstegn ved f.eks. indholdets kvalitet alene på baggrund af det antal sekunder, siden bruger på at indlæse. Årsagen skal findes i, at Google ser på totaloplevelsen af dit website, og da hastighed har stor indflydelse på brugeroplevelsen, er det et væsentligt parameter. Særligt nu hvor mange browser fra deres smartphones og skal indlæse hjemmesiderne fra til tider langsommere forbindelser.

Hvordan forbedrer du så siden på dette punkt? Google har deres eget værktøj, som de kalder PageSpeed Insights. Her indtaster du din side, hvorpå Google gennemgår den og genererer en forslag til, hvordan du optimerer sitet. Du får også en totalscore til både mobil og desktop, så du har konkrete tal at arbejde ud fra.

Typisk kan du få dine sider til at indlæse betydeligt hurtigere alene ved at komprimere filstørrelser, aktivere cache og reducere i kodningen (HTML, CSS, Java).

Har du spørgsmål til generel søgemaskineoptimering kan du altid kontakte vores eksperter inden for SEO i Aarhus, Odense, Aalborg etc.