Datasikring behøver ikke være svært eller dyrt

Hvordan ville du have det, hvis alle familiens billeder pludselig forsvandt fra din harddisk? Hvis din kandidatafhandling med ét var væk? Eller hvis nogle havde fået adgang til både billeder, dokumenter og måske gemte adgangskoder?

Skal man forholde sig til de seneste tal, vil det ikke betyde alverden for danskerne. Det kunne man i hvert fald fristes til at konkluderer, eftersom undersøgelser har vist, at det er de færreste, der har en velfungerende backup- og sikkerhedsløsning på deres computere.

Men behøver backup af en computer at være dyrt? Nej, faktisk ikke. Og derfor bør man få installeret en backupløsning hurtigst muligt.

Gør-det-selv løsningen

Der findes efterhånden et enormt udbud af sikkerhedsløsninger. I dag er der adskillige leverandører af cloudbaserede backupløsninger, der er lette at installere og som ikke koster en formue.

”Skyen” er blevet et populært sted at gemme sine billeder, filer og dokumenter – og med god grund. Det er både en sikker og billig løsning, der kan sættes op, så din cloud-service altid opdaterer sig med dine seneste data fra computeren.

Ulempen kan dog være, at det kan være langsommeligt, når man skal hente store datamængder fra skyen – eller når man skal uploade dem.

Til gengæld er alt installation typisk nem og kan i værste tilfældes udføres af en virksomhed via fjernsupport.

Den professionelle løsning

Hvis du er mest tryg ved at overlade backup og sikkerhed til en professionel, er også dette blevet en relativ billig løsning, der giver dig øjeblikkelig adgang til en ekspert, som installerer til lige netop dine behov.

En professionel vil kunne varetage din cloud-opsætning, men tilbyder også alternative løsninger, hvor du f.eks. ikke kommer til at skulle kæmpe med langsomme up- og download tider. Dette kan imødekommes ved at opsætte en backupløsning, der spejler dit system og alt indhold på en ekstern server, som står i samme lokale eller tæt på. Her er det udelukkende dig, der, via kabler eller trådløst, hurtigt sender data frem og tilbage – uden nævneværdig ventetid.

Metoden er også særligt velegnet til erhverv, hvor mange personer i øvrigt kan dele mapper – ligesom mapperne naturligvis kan opdeles, så der er flere adgangsniveauer til særlige filer og dokumenter.