Vil du gerne bruge mindre tid på støvsugning?

Mange danskeres hverdag er fyldt med arbejde, fritidsinteresser, transport af børn til og fra skole og aktiviteter, praktiske gøremål mv., og når de så endelig har lidt tid for sig selv, er det sidste de har lyst til at svinge støvsugeren, fordi de får øje på støv ovre i hjørnet. Med en robotstøvsuger kan du slippe for at skulle støvsuge så tit, og du kan dermed bruge din tid på både sjovere og vigtigere ting.

 

Fordele ved en robotstøvsuger

Fordelene ved at have en robotstøvsuger er mange. Foruden at den kan spare dig en masse tid, så kan du også stole på den, da den kan støvsuge godt samt komme over dørtrin på et par centimeter. Derudover er det nemt at indstille tidsplan, start og stop på de fleste modeller – nogle kan endda styres via en app. Du kan f.eks. vælge at indstille støvsugeren til at gå i gang på et fast tidspunkt hver uge, eller du kan vælge at sætte den i gang manuelt med et enkelt klik, når du tager hjemmefra. Derudover fylder en robotstøvsuger ikke ret meget i dit hjem, men der er krav til, hvor den skal placeres, så den kan finde hjem, når den er færdig. Og så skal den naturligvis kunne tilkobles til strøm via en ladestation. En robotstøvsuger kan derfor være med til at øge din livskvalitet, da den kan spare dig tid og lade dig bruge din tid kræfter på ting der giver dit liv værdi.

 

Ulemper ved en robotstøvsuger

Selvom robotstøvsugere gør deres arbejde godt, er der stadig steder, hvor den enten har svært ved eller slet ikke kan komme til. Derfor skal du stadig have fat i den manuelle støvsuger engang imellem, når du er i gang med en hovedrengøring. Desuden kræver en robotstøvsuger mere vedligeholdelse end en almindelig støvsuger: dens filtre skal renses ofte, dens børster skal fjernes og støvbeholder skal tømmes efter hvert brug samt der skal fjernes hår fra hjul og børster. Når du slipper din robotstøvsuger løs, bør du være opmærksom på kabler, der kan være et problem for robotstøvsugeren. Den kan finde på at tygge dem, sætte sig fast eller hive i lamper eller hvad der måtte være i den anden ende af kablet. Trods ulemperne opvejer fordelene dem dog klart, og en robotstøvsuger kan bidrage til at gøre din hverdag og dit liv lidt lettere.