At låne penge online har mange fordele – men hvilke?

Behovet for at låne penge kan opstå i mange facetter af livet. Og i mange år har primært bankerne sat sig tungt på udlåningsmarkedet, hvor det har været almindelig praksis, at du skulle aflægge din bankrådgiver en visit, før du kan låne penge.

 

Sådan er det ikke i dag. De digitale tider at over os, og det har naturligvis også påvirket dine lånemuligheder – men hvorfor egentlig låne penge online?

 

Det er nemt og hurtigt

 

Kombination af enkelthed og hastighed kan lyde overdrevet, men det er ikke desto mindre sandt. Faktisk kan du i mange tilfælde kun have en ventetid på under en dag, fra du ansøger om lånet, til pengene er udbetalt.

 

Og i takt med at du kan gøre det hele online, er det også både nemt og fleksibelt. Ofte skal du blot efterlade bankoplysninger, CPR-nummer og telefonnummer, hvorefter du er klar. Det betyder også, at punktet omkring at stille sikkerhed, som du kender fra banken, er fjernet fra listen.

 

Find et billigere lån online

 

Eftersom udlånsvirksomhederne kan spare bankrådgiverens timeløn, når du selv låner online, kan prisen holdes nede. Faktisk vil du meget sjældent opleve kontakt med långiveren verbalt; heller ikke engang over telefonen. Det kan være med til at give dig en god service, når du skal låne, eftersom du slipper for lange kaffemøder, uendelige papirer at underskrive og lange snakke om, hvad du skal bruge pengene til. Dog spiller også andre faktorer ind, som sikrer dig de laveste priser: Sammenligning. Heldigvis findes der en række forskellige sammenligningstjenester til netop dette.

 

På de forskellige online lån er det nemt at danne sig et overblik over, hvad de forskellige lån koster, og du kan derved finde frem til det billigste for dig. Prøv fx at læs mere her.

 

I takt med du danner dig et overblik over de forskellige lån, vil du støde på en række forskellige begreber. Og her er særligt ét, som du skal være opmærksom på: ÅOP. Det dækker over de samlede omkostninger for lånet på årlig basis, og det er derfor meget retvisende at bruge til at sammenligne. Og du kan altid finde ÅOP på det lån, du overvejer – det fremgår af loven, at der skal oplyses, hvad de årlige omkostninger for et lån er.

 

Hvad kan jeg bruge lånet til?

 

Så snart pengene er overført til din konto, har du fuld rådighed over dem. Det betyder, at du kan brgue dem til lige dét, du ønsker – på samme vis som penge, du får i gave, løn eller gennem andre kilder.

 

Lånet kan derfor være en økonomisk støtte i situationer, hvor du mangler lidt flere penge på kontoen – uanset formål. Det kan være alt fra drømmefjernsynet, der er på tilbud, til et uheld med tænderne, som efterlader dig med en stor tandlægeregning.

Generelt set er lånet til omkostninger, som du gerne vil afbetale over en periode. Så kan du bruge lånet umiddelbart til omkostningerne og derefter afdrage på lånet over perioden.

 

Overvej din økonomiske situation

 

Trods det at tage online lån både er nemmere, hurtigere og ofte billigere, er der stadig ting, du bør overveje. Kort sagt bør du danne dig et overblik over, hvad dette lån kommer til at betyde for din økonomi. Fordi når først pengene er lånt og brugt, så forpligter du dig til at tilbagebetale gælden med dertilhørende omkostninger og renter. Og det skal din økonomi kunne holde til.

 

Betingelser ved dit lån

 

At læse betingelserne inden lånet gennemføres er en selvfølgelighed. Her er flere ting, du skal være opmærksom på, og det kan variere fra långiver til långiver.

 

Mange vælger at have en minimumsalder på, og den er typisk sat til 20 eller 21 år. Dog er det også muligt at finde lån med minimumsalder på 18 år. Det er ikke muligt for dig at låne penge online, hvis du er under 18 år. Det er simpelthen ulovligt.

 

Nøjagtig som med alder, kan du også finde et minimumsbeløb for nogle af lånene. Og andre har også et maksimumsbeløb. Typisk vil det være muligt for dig at låne lige præcis det beløb, som du står og mangler – derved slipper du for at låne for mange penge og skulle afdrage på disse senere hen.