Mere end bare en bil

Det forlyder sig tit, at mange mænd har et meget nært forhold til sin bil. Bilen bliver i den henseende ikke bare set som et transportmiddel men derimod et form for legetøj, som der skal passes ekstra godt på. Derfor bliver der da også kredset ekstraordinært meget om den med eksempelvis bilvask, indvendig rengøring og ture på værkstedet for eksempelvis at få fikset småskader. Dog er det de færreste der ved, at man i mange tilfælde kan tage den sidste del ud af ligningen; nemlig turene til det lokale værksted. Der er faktisk en del penge at spare på mange ting, som man faktisk kan klare selv. Heriblandt tjek og skift af både sprinklervæske og olie samt udskiftning af vinduesviskere.

 

Gode råd er dyre

Selvom der er noget romantisk ved at tage turen ned på værkstedet og se, hvordan ens yndlingslegetøj bliver shinet op, er det tit en relativ dyr fornøjelse og mange af tingene, kan man selv klare. Her er nogle gode råd til, hvad du selv kan klare:

 

  • Tjek af olie; bør klares én gang om måneden og gøres først og fremmest ved en slukket motor, da olien i så fald har haft tid til at løbe tilbage i karret. Dernæst trækker man oliepinden op, tørrer den af for olie og stikker den ned igen. Herefter kan man se, om olieniveauet ligger mellem de to afmærkninger. Gør den ikke dét, skal man have fyldt olie på.
  • Skift af vinduesviskere; man køber en æske med viskerblade, hvilken helt enkelt indeholder en vejledning, man bare følger.
  • Tjek af sprinkler- og kølervæske; begge beholder til disse er gennemsigtige, hvorfor det burde være lige til at tjekke, om der mangler.

 

En verden af olie

I forhold til skift af olie til sin bil, kan det godt være en uoverskuelig opgave, da der er mange forskellige muligheder – og hvilken er nu den, man skal bruge til lige netop sin bil, og er der forskel på den billige og den dyre?

Svarene til langt de fleste tvivlsspørgsmål kan findes på nettet. Her kan læse du mere og samtidig købe motorolie billigt.