Økonomi spiller en stor rolle i alt slags arbejde

Det er ikke til at komme udenom økonomi. Det er et aspekt, der gennemsyrer alt, idet der i dag ikke er noget, der er gratis. Der er altid behov for et økonomisk råderum til de tiltag og foretagender, man er en del af, og derfor kan det ikke komme bag på nogen, at det også gælder for en bestyrelse. Her sidder man med ansvaret for en stor del af for eksempel en virksomheds økonomi, og det betyder, at man har at gøre med nogle summer, der kan føre virksomheden mod succes lige såvel, som de kan føre til fatale konsekvenser blandt andet forhold til økonomisk nedgang eller et negativt krak. Når man har med økonomi at gøre, er der således ofte to sider af den samme sag, og ofte er der ikke langt fra en positiv effekt til en negativ effekt. Man bevæger sig således altid på en hårfin grænse, og derfor må man altid træde varsomt for ikke at træde forkert.

Et bestyrelsesmedlem kan blive stillet til økonomisk ansvar

Når man sidder i en bestyrelse, kan det dog ske, at man kommer til at træde forkert, og det kan have nogle fatale konsekvenser for den givne virksomhed, som måske ser sig nødsaget til at tage nogle drastiske beslutninger. Det kan være, at krakket forårsager, at nogle medarbejdere må siges op, eller det kan være, at det fører til kraftige nedskæringer andre steder. Det er der ikke nogen, der ønsker, og derfor har folk behov for en at stille til ansvar, når det går dårligt. Og derfor ses der efter og peges fingre ad bestyrelsesmedlemmerne, når der opleves en økonomisk nedgang. Det er dem, der har taget beslutninger om, hvad der skal ske med pengene, og derfor er det dem, der direkte har indflydelse på de ting, der sker i virksomheden.

Tegn en personlig bestyrelsesforsikring og slip for erstatningskrav og sagsomkostninger

Derfor vil der ofte også påfalde dem et stort erstatningskrav og diverse sagsomkostninger hertil, hvis der lides et krak, og det er noget, der kan gå ud over den personlige økonomi. Derfor er det vigtigt, at man som både bestyrelsesmedlem og direktør sørger for at tegne sig en personlig bestyrelsesforsikring. En sådan går nemlig ind og yder økonomisk hjælp, hvis der skulle behov for det. Den dækker det erstatningskrav, der måtte foreligge lige såvel, som den tager sig af diverse sagsomkostninger som for eksempel advokatbistand. På den måde har du sikret dig selv, hvis uheldet skulle være ude.

Derfor er bestyrelsesmedlemmer modige

Og nogle gange er der bare behov for satsninger, når man gerne vil frem i verden med en virksomhed. Det kan være, at man satser på et stort projekt, der ikke går helt som ventet eller, at man gør sig en investering i for eksempel en ny og innovativ løsning, der dog nærmere viser sig at være et problem. Uanet hvad så er det kun de modige beslutninger, der kan føre til noget. Derfor er bestyrelsesmedlemmer meget modige.