Overvejer dit firma at benytte jer af SAP? – Lær mere her

Du har måske stødt på navnet SAP før men ikke helt vidst, hvad det betød? Eller vil du bare gerne vide lidt mere, fordi din virksomhed overvejer at benytte sig af SAP? Der er nemlig ret stor chance for, at du på et tidspunkt vil støde på SAP, da der er over 335.000 virksomheder i ca. 190 lande, som gør brug af SAP. Uanset hvad så kan du her få et overblik over, hvad SAP er, og hvad SAP gør.

Hvad er SAP for noget?

SAP er et kæmpestort tysk softwarefirma med hovedsæde i Waldorf i Tyskland. SAP blev grundlagt allerede tilbage i 1971 og er, for nu, Europas største softwarefirma baseret på omsætning. Og det tager faktisk også pladsen som det fjerdestørste softwarefirma i hele verden efter de gigantiske og velkendte Microsoft, IBM og Oracle. SAP står på tysk for Systeme, Anwendungen und Produkte, og de producerer primært ERP-systemer og dertil hørende løsninger til firmaer inden for mange forskellige brancher.

Hvad laver SAP?

ERP-systemer er IT-systemer, der hjælper firmaer med at strømline, optimere og systematisere deres interne processer. Med andre ord gør ERP-systemet, at din virksomhed kan samle og styre sine virksomhedsprocesser i ét samlet system. Det kan være processer inden for HR, salg, distribution, CRM, materialestyring, finansstyring og administrative opgaver. SAPs løsninger udvikles hele tiden, men for nuværende findes der løsninger til omkring 25 forskellige brancher. Og alle disse løsninger har det tilfælles, at de hver især kan tilpasses til den specifikke virksomheds behov.

Udfordringer ved SAPs løsninger

Der er dog et par udfordringer ved systemet, man skal være opmærksom på. Systemet skal installeres og opsættes. Desuden skal dit firmas forretningsprocesser tilpasses SAPs moduler. Systemet skal tilpasses via kodning, og derefter skal der sikres drift og optimering. Derfor kan det være smart at overveje at hyre en konsulent til at gøre dette. SAP konsulenter kan både hjælpe med det funktionelle, det tekniske, men de kan også fungere som SAP projektledere og testkonsulenter. Læs mere SAP konsulenter på https://accuro.dk.