Sådan får du motiverede ansatte

Som virksomhedsejer er det kun godt, at dine ansatte er motiverede og kommer glade på arbejde. Med motiverede ansatte følger også en mere effektiv arbejdsgang til hverdag, og med mere effektivitet kommer bedre resultater som regel også. Hvordan får du lige motiverede ansatte?

Ros dine ansatte

Det er vigtigt, at du roser dine ansatte, når de har gjort noget godt eller opnået nye resultater. Alle mennesker kan lide at få ros og specielt af deres leder. Det vil motivere langt de fleste til at fortsætte deres gode arbejde.

Beløn dine ansatte

En anden måde hvorpå du kan motivere dine ansatte, er ved at belønne dem for deres arbejde. Det er vigtigt, at du giver dem en følelse af, at de gør en forskel, og at du ikke kan undvære dem på arbejdspladsen. De skal kunne mærke, at de er en del af et team. Hvis en af dine ansatte har opnået et specielt godt resultat, kan du f.eks. belønne det med en flaske vin. Ellers kan du give firmajulegaver til alle dine ansatte. Hvis du vil gøre det mere personligt, så udvælg selv gaven fremfor, at de selv får lov til at vælge i et katalog f.eks.

Inddrag dine ansatte

Du vil også få meget ud af at inddrage dine ansatte noget mere. Hvis de får noget mere ansvar, vil de også føle sig vigtigere for virksomheden, og det vil motivere dem til at gøre e en større indsats. Det kan du gøre ved f.eks. at holde nogle flere møder, hvor du får inputs fra dem. Sørg for, at kommunikationen går begge veje. At det ikke udelukkende er dig, der giver dem ordrer, men at I kan snakke om tingene. Det vil give en langt bedre dynamik og bedre samarbejde på arbejdspladsen. Det vil gøre det federe for både dig og dine ansatte at møde på arbejde hver dag.