Slip for store IT-problemer i hverdagen med IT-drift

IT er grundstenen for hele virksomheden. I dag bruger alle medarbejdere IT på den ene eller anden måde i deres daglige opgaver – lige fra direktøren til ledelsen til de menige ansatte. Det kan være alt fra computere til printere og telefoner. Den har altså en stor betydning i virksomheder – og det er derfor noget, der bare skal virke for at det daglige arbejde kan gennemføres uden problemer. Og som med så meget andet, så lægger man først mærke til, hvor vigtigt IT er, når den ikke virker som den skal.

Fordi IT er så vigtig en del af virksomheden, er det også vigtigt at virksomheden har nogle dygtige IT-folk ansat, så når der nu skulle opstå problemer, så har man en person eller måske endda en hel afdeling, der kan fikse det igen. Der er dog mange virksomheder – specielt de helt små – der simpelthen ikke har råd til at ansætte en hel IT-afdeling, men som selvfølgelig stadig har brug for IT-drift. I de moderne virksomheder i dag er det dog et must at have it-ansvarlige, som kan træde til når det hele går galt. Det er dog ikke nødvendigt at ansætte en hel it-afdeling i virksomheden – der findes virksomheder, der specialiserer sig i IT-drift, som kan erstatte en hel IT-afdeling – og som derfor kun koster en brøkdel af prisen.

It-drift er ikke kun til for at løse de problemer, der opstår i det daglige arbejdet, når for eksempel en printer ikke virker eller computeren er gået ned. IT-drift handler i høj grad også om at foretage en række forebyggende foranstaltninger, så netop de helt store nedbrud ikke sker. IT-drift indeholder måde opdatering og vedligehold af servere og programmer, fuld backup af alle dokumenter og anti-virusbeskyttelse.

Når det er sagt, så handler IT-drift også om at kunden har adgang til ubegrænset IT-support, når der opstår problemer med computere, printere eller lignende. IT-drift fungerer således på samme måde som den interne IT-afdeling, blot med den forskel, at IT-supporten er ekstern og der kun skal betales et månedligt abonnement frem for løn til flere medarbejdere.