tre ting, du kan tænke over for at ramme det rigtige lys

Det er ingen hemmelighed, at det der vigtigt med den rigtige belysning, når du indretter dit hus. Du skal have de rigtige lysniveauer til de forskellige rum, og du vil gerne have, det er lyst og klart. Samtidig er der også perioder, hvor dæmpet lys er en klar fordel. I det hele taget er det en balancegang, men det er ikke desto mindre en absolut nødvendighed at have med i indretningsplanerne, fordi lys betyder så meget for, hvordan vi har det, og hvordan vi oplever et rum. Lys er en større stemningssætter, end du måske lige tror. Det bedste sted at starte er at læse en belysningsguide. På https://erhvervsguiderne.dk/ finder du en udførlig belysningsguide. Den belysningsguide gør det muligt for dig at bygge dine lyssøjler på et solidt fundament af viden. Der er især tre ting, du bør have med, når du skal ramme belysningen helt rigtigt.

 

Lyset er med til at sætte stemningen

Lyset er noget af det mest stemningssættende, der er. Du kender sikkert det flagrende, dæmpede og blodorange lys fra et lejrbål. Brug gerne belysningsguiden for at udvide din horisont, så du ikke vælger lys, der ikke passer til stemningen. Dæmpet lys er godt, når der skal hygges eller slappes af. Det er også godt, hvis du skal læse en bog. Men hvis rummet skal bruges til arbejde for eksempel, er det vigtigt, at du får mere fut i lyset.

 

Vid, hvad du vil med rummet

Hvis du har udtænkt dig et rum som hjemmekontor, er lyset meget vigtigt. Afdæmpet lys er nemlig ikke særlig godt til at fremme produktivitet. Af den grund er det vigtigt, at du ved, hvad rummet skal kunne. Skal det fremme produktivitet og være let at finde rundt i som i et hjemmekontor? Måske skal det være hyggeligt og roligt som i en stue? Rummets funktion er afgørende for lyset.

 

Tænk indretningen med ind

Som i næsten alle indretningsbeslutninger, skal du huske at tænke dit overordnede udtryk med ind. Vælg belysning, som passer ind. Det giver ingen mening med belysning, som forstyrrer den stil, du indretter i.