Underholdningsguide: det kan du foretage dig i den søde juletid

December måned er lig med juletid, og det betyder en god blanding mellem stress over at få købt alle de gaver, der skal købes, og tid med familien. Vi har her samlet en lille guide over ting, du kan foretage dig med familien, når du ikke stresser over juleindkøbene.

Se en julefilm

Læn jer tilbage, slap af, grin og føl nostalgien, når I ser en af de gamle juleklassikere – Alene Hjemme, Far til Fire, Love Actually og mange flere. Der findes et væld af gode, gamle julefilm, som overhovedet ikke tager skade af at blive set igen og igen. Hvis du og familien ikke er helt tilfreds med årets julekalendere på TV, kan I også dykke ned i gemmerne og gense Bamses Julerejse, Pyrus, Nissebanden eller måske Brødrene Mortensens Jul. At se en julefilm er alletiders mulighed for både at julehygge og slappe lidt af mellem juleindkøbene – log på Netflix og se det store udvalg af gode julefilm.

Klippe-klister og lav selv julepynt

Hvis du har mindre børn i familien, vil de helt sikkert elske at være med til at lave det julepynt, der skal hænges i vinduerne og på juletræet. Ryd spisebordet, dæk det til med en dug, hvis det er sart, og find så farvet karton, tråd, stjernestrimler, glimmer, lim og sakse frem, og lad kreativiteten og fantasien flyde.

Bag julekager og lav konfekt

I den søde juletid skal den søde tand selvfølgelig forkæles – og det bliver den bedst med lækkert hjemmebag. Bag efter nogle af de gamle, klassiske opskrifter, prøv nogle nye, mere moderne opskrifter eller eksperimenter selv med ingredienser og få helt nye smagsoplevelser. Rund dagen af med en god omgang risengrød med smørklar og kanelsukker, og skyl ned med en nisseøl – mums!